Vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Vrij aanvullend pensioen zelfstandigen (VAPZ)

Het gemiddelde wettelijk pensioen voor zelfstandigen is niet genoeg om uw huidige levenstandaard te behouden. Wij raden u aan om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Een VAPZ biedt een optimaal rendement; gewaarborgde rente met daarbovenop een belastingvrije winstdeelname.

Uitkering

Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, ontvangt u het opgebouwde kapitaal. Een vervroegde uitkering ontvangt u bij:

  • Reserve-overdracht naar een andere pensioeninstelling (mits uitstapkosten);
  • Vervroegd pensioen vanaf 60 jaar (mits uitstapkosten);
  • Bij voortijdig overlijden (het spaarreserve wordt uitgekeerd aan de aangeduide begunstigde(n), eventueel verhoogd tot een contractueel bepaald kapitaal bij overlijden).

Extra optie: Sociaal vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Een deel van de gestorte premie wordt gebruikt voor allerlei dekkingen zoals overlijdenspremie, vervangingsinkomen, premiestorting bij invaliditeit enz. In een sociaal VAZP kunt u extra storten en u heeft dus ook extra fiscaal voordeel.

Premie

De hoogte ven de premie is afhankelijk van het netto-belastbaar beroepsinkomen met een minimum van honderd euro per jaar. De premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar, maar leveren ook een besparing (tot 20%) op uw sociale bijdragen.

Contact

Wij werken graag voor u een pensioenplan op maat uit en berekenen exact uw fiscaal voordeel. Een VAPZ biedt u nog veel meer mogelijkheden zoals het financieren van uw vastgoedprojecten. Wij geven u graag meer informatie over de vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |