Bescherm je woning tegen stormschade

Voorjaarsstormen zijn nooit een pretje, zeker niet als ze je overlast bezorgen. Jammer genoeg kondigt de weerman of –vrouw ze de laatste jaren steeds vaker aan. Hoe beperk je de ravage aan je woning en tuin? En welke verzekering komt tussen bij schade?

Tips om stormschade te voorkomen

Omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen of tuinmeubelen, een ondergelopen kelder … Dat wil je niet meemaken. Onze slimme preventietips besparen je alvast een hoop ellende.

Buiten rondom je woning

Binnen in je woning

In je tuin

Wat te doen bij stormschade

Deel je toch in de klappen door stormweer? Bepaal dan eerst of het over dringende of niet-dringende schade gaat.

Bij dringende schade en gevaar, bel je zo snel mogelijk de brandweer. Als bijvoorbeeld een deel van je dak is weggeblazen, laat je best de noodzakelijke herstellingen onmiddellijk uitvoeren. Zo vermijd je nog grotere schade.

Stormschade aan je woning is in principe gedekt door je brandverzekeringGeef de schade dus meteen aan bij je verzekeraar of makelaar. Maak eerst foto’s van alle beschadigingen en ruim dan pas op. Gooi ook niets weg voor er een expert langsgekomen is.

Verzamel met het oog op die expertise alle nodige informatie, zoals een gedetailleerde omschrijving van de schade (aangevuld met de foto’s die je nam), de waarde van de beschadigde voorwerpen (merk, type, aankoopfacturen, foto’s). Hoe completer je dossierhoe sneller je makelaar en verzekeraar je schade kunnen afhandelen.

Bij de meeste verzekeraars kan je kiezen voor een herstelling in natura, maar je kan ook je eigen hersteller kiezen of het zelf herstellen met de schadevergoeding die je ontvangt.

De ene woningverzekering is de andere niet

Meestal moet je een deel van de kosten zelf dragen, de zogenaamde franchise of vrijstelling. Naast de hoogte van die franchise bestaan er nog andere verschillen tussen woningverzekeringen.

Kijk daarom goed je polis na: is schade aan zonnepanelen, tuinmeubelen, tuinhuis, serre en omheining gedekt? Voor een buitenzwembad heb je dikwijls een extra aanvulling nodig op je brandverzekering.

Goed om te weten: je brandverzekering komt niet tussen voor bijvoorbeeld hagelschade aan je auto als die tijdens de storm op de oprit voor je woning stond. In dat geval kan je een beroep doen op de omniumverzekering van je wagen, of je kan een aanvulling op je autoverzekering afsluiten specifiek voor stormschade.

Wil je de beste bescherming voor je woning? Contacteer ons en we zoeken voor je uit welke woningverzekering het beste bij je past.

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |