Skihelm verplicht op skivakantie? En wat met een aansprakelijkheidsverzekering?

Skihelm inpakken en weg! Kun je niet wachten om naar de sneeuw te vertrekken en de skilatten aan te binden of op je snowboard te springen? Hou er rekening mee dat er sinds je vorige skireis misschien enkele zaken veranderd zijn. Bovenop alle coronamaatregelen.

Skihelmplicht in Italië voor minderjarigen

Italië heeft op 1 januari 2022 een nieuwe regel ingevoerd: alle minderjarige (-18 jaar) skiërs en snowboarders zijn voortaan verplicht een skihelm te dragen op de skipiste. Voor volwassenen is dit (nog) niet verplicht. Ouders die hun kinderen zonder skihelm laten skiën of snowboarden, riskeren een fikse boete.

Is een skihelm verplicht in andere landen?

De verplichting om een skihelm te dragen verschilt van land tot land. Check op voorhand de verplichtingen voor de regio waar jij naartoe gaat.

Skihelm verplicht door skischolen of gebruik van skiliften

Naast de skihelmplicht die de landen opleggen, zijn er uiteraard ook de regels van skischolen of skiliften. Zij kunnen skiërs en snowboarders vragen om een helm op te zetten. Dat kan een voorwaarde zijn om te mogen starten of om de lift te mogen gebruiken. Check dus op voorhand altijd goed wat er geldt in jouw skigebied of skischool.

Of nog beter: ga sowieso voor een skihelm! Vandaag zie je gelukkig meer en meer mensen op de skipiste met een skihelm. Ook waar het niet verplicht is. Het dragen van een skihelm kan veel ernstig hoofdletstel voorkomen.

Toch onfortuinlijk gevallen? Dan kan een ongevallenverzekering goed van pas komen.Zo kan je je o.a. verzekeren voor ongevallen door recreatief skiën en recreatief snowboarden tijdens je skivakantie. Meer info? Lees hier alles over de ongevallenverzekering en neem voor verdere vragen contact met ons op!

Bron: Baloise

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |