Je organiseert een feest? Zó hou je het zorgeloos

We hebben allemaal wel eens een goede reden om een feest te geven. Of dat nu voor de 18e verjaardag van je zoon of dochter is, voor een pensioenviering met collega’s, een buurtfeest ter gelegenheid van autoloze zondag … Het maakt allemaal niet uit. Het zijn stuk voor stuk fijne vooruitzichten waar je natuurlijk zo veel mogelijk van wil genieten. 

Een feest organiseren, daar komt heel wat bij kijken. Misschien breek je eerst je hoofd over het thema? Ook moet je een locatie kiezen, de gastenlijst opmaken, uitnodigingen voorzien, de catering regelen … En misschien wil je ook een tent huren en een dj inschakelen?  

Wat als het feest niet helemaal loopt zoals gepland? Wat als een gast zich bezeert aan een tentpiket dat niet is aangeduid? Of als een aanwezige zich verbrandt aan de barbecue die vuur vat? In zulke gevallen ben je maar beter goed verzekerd. 

Een specifieke verzekering afsluiten voor je feest: doen of niet doen?

Natuurlijk wil je volop van je feest genieten, zonder te moeten piekeren over het geval iemand schade zou oplopen waar jij, als organisator, aansprakelijk kan voor worden gesteld. Een extra aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor je feest is dan vaak een oplossing, maar het is niet altijd nodig. Veel hangt af van wié het feest precies organiseert, en of die persoon of personen een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Maar ook van wat die aansprakelijkheidsverzekering precies dekt. 

Je organiseert het feest op je eentje, of met iemand van je gezin

Als je een familiale verzekering hebt, geniet je meestal al voldoende bescherming en hoef je dus niet nog een extra verzekering af te sluiten voor je feest. Een familiale verzekering dekt immers de materiële en lichamelijke schade aan derden. Sommige contracten bieden ook dekking voor schade aan gehuurde goederen.  

Je organiseert het feest samen met anderen die géén deel uitmaken van je gezin

Stel: je organiseert samen met je buurman een feest op autoloze zondag. Tijdens het feest verbrandt een van de aanwezigen zich aan de barbecue die vuur vat. Wie is verantwoordelijk voor de kosten: jij of je buurman?  

Als verschillende personen samen een feest organiseren, is het niet altijd eenvoudig om bij schade ieders verantwoordelijkheid te bepalen. Een specifieke verzekering, die de gezamenlijke aansprakelijkheid van de organisatoren dekt, biedt dan een goede oplossing. 

De ene familiale is de andere niet

Organiseer je jouw feest op je eentje of samen met een gezinslid, dan ben je dus in principe safe met een familiale verzekering. Tip: ga toch zeker na wat je familiale verzekering precies dekt en wat niet. Schade aan gehuurde goederen en materialen wordt bijvoorbeeld niet door alle familiale verzekeringen gedekt. Soms is dat een optionele waarborg, soms wordt dat alleen gedekt bij familiefeesten in de strikte betekenis. Andere familiale verzekeringen komen bijna nooit tussen. 

Plannen om een feest te organiseren? Klein of groot … Het maakt niet uit. Ik check graag met jou of je voldoende verzekerd bent zodat jij kan genieten van een feest zonder zorgen. Contacteer me gerust!

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |