Vakantie … Heb je aan alles gedacht?

Veel mensen trekken er minstens één keer per jaar op uit. Jij ook? Een goede voorbereiding is het halve werk, en zo vertrek je met een gerust hart! Check zeker ook even wat je verzekering precies dekt.

Binnenkort op reis?

Of je nu gaat backpacken of kiest voor een all-invakantie aan het zwembad, er kan altijd onverwacht iets mislopen. En dan kan je trip al snel duurder uitvallen dan gepland. Daarom is een bijstandsverzekering een aanrader! Een hospitalisatie-, auto- of familiale verzekering kunnen zeker nuttig zijn op vakantie, maar ze bieden niet altijd technische bijstand of bijstand aan personen. En ze staan ook niet 24/7 paraat.

Denk aan je bijstandsverzekering

De precieze dekkingen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar, maar de meeste bijstandsverzekeringen zijn uitgebreid, zowel in België als in het buitenland.

Bankkaart of portefeuille gestolen? Een geval van overmacht waardoor je niet naar huis geraakt en extra hotelkosten moet betalen? Is een van je naasten ernstig ziek of betrokken bij een ongeval? Het zijn situaties waar je uiteraard liever niet aan denkt, maar die helaas wel mogelijk zijn. En dan heb je bijstand nodig. Heel wat verzekeraars zorgen voor medische en technische bijstand, en bijstand aan personen, 24/7.

Ga je met de auto op vakantie?

Ook dan is een bijstand zeker nuttig. De meeste verzekeraars bieden het volgende:

Je kan bij je BA auto- of omniumverzekering ook een aanvullende bijstandswaarborg afsluiten. Sommige verzekeraars bieden wel al een basisdekking aan in de BA auto- of omniumverzekering. Het is cruciaal om te weten op wie je kan rekenen als je auto in panne valt of als je bijstand nodig hebt tijdens je reis.

Concrete reisplannen? Met een annulatieverzekering hou je het zorgeloos

Het zal je maar overkomen: je hebt ruim op voorhand je reis geboekt en kijkt er al zolang naar uit. Maar dan word je ziek en kan je niet vertrekken. Of een gezinslid wordt ziek en je moet je reis onderbreken. Een flinke streep door de rekening. Figuurlijk, maar ook letterlijk, als je geen annulatieverzekering hebt.

Een annulatieverzekering sluit je af vóór je op reis vertrekt, en in het beste geval vóór je je reis boekt. Ze geldt voor één reis, of voor de verschillende reizen binnen één jaar. Kijk wel goed na hoe lang op voorhand je die annulatieverzekering moet afsluiten. Zeker als je vliegt.

Een annulatieverzekering betaalt je niet-opgebruikte vakantiedagen terug wanneer je je reis buiten je wil om moet onderbreken of annuleren en je de reservering niet meer kan veranderen:

Opgelet: niet alle verzekeraars komen tussen in alle gevallen.

Onthoud: een verzekering afsluiten is de beste manier om je vakantie met een gerust hart te beginnen!

Voor extra info en advies kan je natuurlijk altijd bij ons terecht. Wij helpen je graag verder.

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |