Welke verzekeringen bij de start van je eigen zaak? Wij geven je tips!

Je start een eigen zaak, wat leuk! Een goede vraag die je jezelf moet stellen is welke verzekeringen je verplicht moet afsluiten en voor welke je optioneel kan kiezen. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je mee bezig bent bij de opstart van je nieuwe zaak, maar de juiste verzekeringen afsluiten is absoluut een must! Wij overlopen met jou enkele verplichte verzekeringen die elke startende ondernemer dient te voorzien.

Objectieve aansprakelijkheid

Een ondernemer is verplicht een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing af te sluiten wanneer die een publieke ruimte bezit. De verplichting geldt vanaf een bepaalde grootte van de ruimte, afhankelijk per sector. Zo is dit voor horecazaken verplicht vanaf een ruimte groter dan 50m².

Hierbij wordt schade vergoed als gevolg van brand of een ontploffing waarbij het slachtoffer de onschuld van zijn werkgever niet moet bewijzen. Het slachtoffer wordt hoe dan ook vergoed.

Burgerlijke aansprakelijkheid

De verzekering professionele BA dekt zowel de contractuele als de extra-contractuele aansprakelijkheid die het gevolg is van de uitoefening van een beroep. De doelgroep van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn zelfstandigen (en vrije beroepen), kmo’s, grote ondernemingen,… die een in hoofdzaak intellectuele activiteit uitoefenen. Deze verzekering dekt de intellectuele dienstverleners tegen de gevolgen van hun activiteiten. Het gaat in het algemeen over activiteiten als adviesverstrekking en zuiver intellectuele dienstverlening: juridische beroepen, accountants, artsen en andere medische beroepen, architecten, IT-consultants, Projectleiders (bouw), … Wil jij meer weten of een verzekering Beroepsaansprakelijkheid afsluiten? Wij geven je vrijblijvend advies.

Arbeidsongevallen

Werk je met personeel? Vergeet dan zeker geen arbeidsongevallenverzekering aan te gaan. Een ongeval is snel gebeurd, eender welke job je ook beoefent. Het is daarom voor een werkgever verplicht zijn personeel te verzekeren tegen arbeidsongevallen. Hier vallen onder: de lichamelijke schade die iemand kan oplopen tijdens de werkuren of in de weg die je aflegt tussen huis en werk.

Bedrijfsvoertuigen

Kies jij ervoor om een bedrijfsvoertuig aan te kopen, of zelfs meerdere? Dan ben je verplicht een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor bedrijfsvoertuigen af te sluiten. Deze is niet veel verschillend van de verzekering die een particulier ook verplicht dient af te sluiten voor een privé-voertuig.

Dit zijn enkele verzekeringen verplicht voor werkgevers. Natuurlijk zijn er nog heel wat, maar de meeste zijn zeer specifiek voor een bepaalde sector. Andere verzekeringen die niet verplicht zijn, worden wel telkens zeer sterk aangeraden.

Wil jij hier graag wat meer informatie over? Neem dan zeker contact op!

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |