Auto verkopen: wat met je autoverzekering?

Sta je op het punt om je auto te verkopen? Of heb je dat intussen al gedaan? Dan is het belangrijk om even stil te staan bij je autoverzekering. Wat moet je doen met je autoverzekering bij de verkoop van je auto?

Een essentiële vraag hierbij is waarom je je auto verkoopt:

We leggen je uit wat je in elk van beide situaties precies moet doen.

Er is meer dan één autoverzekering …

Er zijn verschillende opties als je moet kiezen voor een autoverzekering.

De autoverzekering BA Motorrijtuigen is verplicht. Maar de kans is groot dat je jezelf en je auto extra wilt beschermen via enkele keuzeverzekeringen zoals de Grote of Kleine Omnium, een Bestuurdersverzekering, Rechtsbijstand, …

Als je je auto verkoopt, heeft dat een invloed op al de verzekeringen die je nam.

Auto verkopen en een nieuwe auto kopen: pas je autoverzekering aan.

Wil je jouw auto verkopen en ben je op zoek naar een nieuw model? Houd dan bij je keuze rekening met actieve rijhulpsystemen. Die kunnen heel wat voordelen opleveren.

Als je je auto vervangt door een nieuw exemplaar (dat mag ook een tweedehandsauto zijn), dan is het belangrijk dat je tijdig je autoverzekering laat aanpassen.

Kocht je een tweede auto voor je gezin?

Dan moet je voor die extra auto ook beslissen welke verzekeringen je wilt nemen. Kies je enkel voor de verplichte verzekering BA Motorrijtuigen of neem je best daarbovenop ook een Omniumverzekering, een verzekering Rechtsbijstand, Bijstand en een Bestuurdersverzekering?

Let wel, als je de extra auto als voertuig verzekert voor een van je kinderen, dan beschouwt een verzekeraar dit vaak als een hoger risico waardoor de premie ook hoger kan liggen. 

Auto verkopen en geen nieuwe in de plaats? Zet je autoverzekering stop!

Als je je bestaande auto verkoopt omdat je er geen meer nodig hebt en je dus geen andere auto koopt, dan zet je je autoverzekering best gewoon stop. Wat moet je daarvoor doen?

Bron: Baloise

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |