Wat is de betekenis van een ETF bij beleggen?

Wil je beleggen? Dan kun je kiezen voor aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, … maar bijvoorbeeld ook voor goud of vastgoed. Ook een ETF, wat staat voor Exchange Traded Fund, is een mogelijkheid. Ontdek hier waarom bij beleggen een ETF interessant voor jou kan zijn, maar ook wat de risico’s van een ETF inhouden.

Wat is een ETF?

Een ETF is een beleggingsfonds dat een index volgt. Daarom worden ETF’s soms ook indextrackers of trackers genoemd. Kort samengevat zal het rendement van een ETF min of meer overeenkomen met het rendement van de betrokken index.

Waaruit bestaat een ETF?

Zoals we al vertelden, volgt een ETF een index. Die index kan betrekking hebben op een bepaalde regio (zoals de BEL20), maar bijvoorbeeld ook op een sector. Zo zijn er ETF’s die gelinkt zijn aan een vastgoedindex, een grondstoffenindex, een technologie-index, …

Voordelen van een ETF

Wat maakt een ETF interessant? Ontdek hier de voordelen:

Risico’s van een ETF

Een ETF wordt verhandeld op de financiële markten. Dat maakt dat je, als de index het goed doet, een mooi rendement kunt boeken. Maar als de index daalt, kun je ook geld verliezen. Dat noemen we het markt- of koersrisico.

Als je belegt in ETF’s die in een andere munt dan de euro genoteerd worden, is er ook een muntrisico. De waarde van die munt zal immers fluctueren ten opzichte van de euro. Die schommelingen kunnen een positieve of negatieve impact hebben op je nettorendement.

Wat is het verschil tussen een ETF en andere beleggingsfondsen?

Meer weten over beleggen en ETF’s?

Neem contact op met ons kantoor en we bespreken dit persoonlijk.

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |