Laat je zien op de fiets!

Als de dagen in de winter alsmaar korter worden, is er één gouden regel voor veilig fietsen: zorg voor goede verlichting! Onze partner Fietsersbond heeft een aantal tips om goed verlicht te zijn en de verkeersregels te respecteren.

Welke 8 soorten verlichting zijn verplicht?

Je fiets moet verplicht uitgerust zijn met:

Moeten de lichten (altijd) vastzitten op je fiets?

Neen, de lichten moeten niet op je fiets zitten. Je mag ze ook op je kledij of rugzak bevestigen.

Wanneer moet je verlichting aan?

Je fietsverlichting moet aan vanaf het vallen van de avond tot het aanbreken van de dag. Overdag moet je fietsverlichting enkel aan als de zichtbaarheid tot minder dan 200 meter beperkt is door onder meer mist of regen.

Wacht niet langer en ga aan de hand van deze checklist na of je fiets in orde is en doe het nodige als dat nog niet het geval is. Op die manier kan je zelfs in de herfst of in de winter in alle veiligheid blijven fietsen.

Lichten aan en fiets verzekerd = fietser beschermd!

Beschik je over alle nodige verlichting en zijn al je fietslichten aan? Dan ben je uitstekend uitgerust om veilig de baan op te gaan. Voorkom je ook graag andere risico’s of wil je graag bijstand bij pech? Neem dan zeker contact op met ons kantoor om een verzekering te vinden waarmee je jezelf, je fiets of een ander zacht vervoermiddel (elektrische step, hoverboard, Segway, monowheel …) kan beschermen.

Bron: Axa

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |