Hoe beveilig ik mijn huis tegen woninginbraken?

Een ervaren dief vindt altijd wel een zwakke plek in je woning en kan op elke moment toeslaan. Zeker wanneer je op vakantie gaat, is het raadzaam om extra aandachtig te zijn en je huis goed beveiligd achter te laten. Met onze tips voor diefstalpreventie maak je de kans op een woninginbraak een heel stuk kleiner en ben je dieven te slim af.

Vermijd een woninginbraak wanneer je afwezig bent

Inbrekers zullen sneller voor een huis kiezen waarvan ze weten dat er al enkele dagen niemand thuis is geweest. Zo kunnen ze tijdens een woninginbraak ongestoord hun slag slaan. Plan je een daguitstap, een avondje uit of ga je op reis? Geef je huis dan een bewoonde indruk.

Diefstalpreventietips voor elke dag

Bij een woninginbraak speelt tijd een belangrijke rol. Als een inbreker niet binnen twee minuten binnen kan zijn, ziet hij meestal af van zijn plannen.

Bescherm ook je tuin tegen inbraken

Een tuin biedt vaak een gemakkelijke toegang voor dieven om tot in je huis te geraken. Wil je een woninginbraak vermijden? Laat dan zeker geen ladders of (tuin)gereedschappen rondslingeren waarmee een dief kan inbreken.

De kans is groot dat de inbrekers ook een kijkje gaan nemen in je tuin. Als jouw tuinhuis, werkplaats of garage een opberghok is voor waardevolle tuinmeubels, een dure fiets en ander waardevol gerief, voorzie dan een stevig slot aan de deur.

Snoei bovendien je haag zodat een dief zich er niet in kan verbergen.

Woninginbraak verzekeren

Ook al ben je heel oplettend en neem je de nodige voorzorgsmaatregelen, sommige dieven laten zich door niets tegenhouden. Denk er daarom eens over na om je inboedel te verzekeren tegen diefstal en vandalisme. Die diefstalwaarborg kun je via je brandverzekering afsluiten.

Bescherm ook je fiets tegen diefstal. Lees onze preventietips om fietsdiefstal te voorkomen.

Een woninginbraak? Wat nu?

Wat doe je als er ondanks al de genomen maatregelen toch in je woning ingebroken wordt?

Wees na een woninginbraak zeker op je hoede en neem maatregelen om een nieuwe diefstal te voorkomen. Vaak keren dieven terug eens ze de zwakke punten van je woning kennen.

Heb je toch nog vragen of wens je je beter te verzekeren tegen diefstal? Maak een afspraak op kantoor en we bespreken dit verder.

Bron: Baloise Insurance

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |