Vluchtmisdrijf

Normaal gezien betaalt de verzekering van de persoon in fout de schade aan je auto. Hoe zit het dan bij een ongeval met vluchtmisdrijf als je niet weet wie de dader is? Lees hier wat je best kan doen als je slachtoffer bent van een vluchtmisdrijf en welke verzekering je vergoedt.

Wat moet ik doen bij een ongeval met vluchtmisdrijf?

  1. Aangifte bij de politie. Word je slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf probeer dan de nummerplaat te onthouden of te noteren. Lukt dit niet, vraag dan aan de getuige of zij iets hebben gezien. Bel hoe dan ook naar de politie en doe aangifte. Zij nemen dan een proces-verbaal af. Zo kan de politie proberen de dader terug te vinden.
  2. Aangifte bij verzekeraar. Nadat je aangifte hebt gedaan bij de politie kan je aangifte doen bij je verzekeraar. Vul het aanrijdingsformulier in en neem zeker het proces-verbaal mee. Zo kan je bewijzen dat de schade veroorzaakt is door een ongeval met vluchtmisdrijf.

Een vluchtmisdrijf en de BA-verzekering 

Een vluchtmisdrijf en de mini omnium

Een vluchtmisdrijf en Omnium

Welke verzekeringen kunnen mij nog helpen bij een vluchtmisdrijf?

Je rechtbijstandsverzekering kan je helpen om de juiste juridische procedures te starten als de dader gevonden wordt. Je bestuurdersverzekering betaalt medische kosten als je gewond raakt tijdens een ongeluk, ook als de dader niet gekend is. Als je via verzekeringen.be vergelijkt en online afsluit, krijg je trouwens bij bepaalde verzekering de bestuurdersverzekering gratis.

Zowel je rechtsbijstandverzekering als je bestuurdersverzekering zijn geen standaardverzekering. Ze zitten dus niet altijd in je verzekeringspakket.

TERUG NAAR NIEUWS ARCHIEF

KANTOOR HINGENE
Cesar Van Kerckhovenstraat 2A
2880 Hingene (Bornem)

FSMA 0734.980.777

KANTOOR NIEL
Jozef Wauterslaan 17
2845 Niel

© Copyright 2022 Baeyaert Imbaver BV | Alle rechten voorbehouden aan Baeyaert Imbaver BV | Design & Hosting by Bolder | Privacybeleid |